Dezinfecție

Dezinfecție

Protejează-ți sănătatea

Dezinfecția este una dintre cele mai importante operatiuni care fac parte din complexul masurilor de profilaxie si combatere a bolilor contagioase avand scopul de a distruge agentii patogeni ai diferitelor boli infectioase sau parazitare din mediul inconjurator.

In profilaxia infectiei, in general, dezinfectia este principala metoda de indepartareneutralizare sau distrugere a germenului patogen, iar prin extinderea asupra mucoaselor si a pielii, dezinfectia poate avea si un rol terapeutic ajutant local.

 
Tipuri de dezinfecție

Spectru larg de acțiune

In funcție de condițiile în care se aplică, dezinfecția poate fi în focar sau profilactica.
Din punct de vedere calitativ si cantitativ, dezinfectia are mai multe faze:

 • Infectanta - asigurarea reducerii numarului sau concentratiei de germeni sub o limita
 • Inactivare - anularea sau neutralizarea calitatilor agresive ale acestora.
 • Sterilizarea - distrugerea lor totala

În focar

Vizează îndepărtarea sau distrugerea  agenților patogeni cunoscuți  eliminați pe diferite căi în focarul de boală transmisibilă  de către bolnav sau purtători de germeni  care contaminează mediul ambiant: aer, obiecte, suprafețe, alimente, apă, sol etc. In cazul dezinfectiei  în focar metodele utilizate vor fi diferențiate în funcție  de tipul agentului patogen, de gradul de rezistentă al acestuia la acțiunea factorilor de mediu sau  a agenților dezinfectanti utilizați.

Profilactica

Dezinfectia  profilactică se practică de rutină, pe substraturi cu risc crescut de contaminare cu germeni patogeni sau  condiționat patogeni, proveniți de la diferite surse si rezervoare. De exemplu, se practică dezinfectie profilactică  a apei, laptelui si altor alimente, a suprafețelor (pavimente, pereți, chiuvete, toalete) din unități sanitare sau colectivități de copii si adolescenți sau a unor mijloace de transport în comun.

 • 01
 • 02
 • 03
Awesome Image
Produse de înaltă calitate

De adaugat titlu

Acțiunile de dezinfecție se efectuează doar cu substante profesionale, autorizate de către Ministerul Sănătății, cu un spectru larg de folosire împotriva microbilor, bacililor, ciupercilor. Timpul de reacție in care substanțele aplicate isi fac efectul este incredibil de mic – aproximativ 30 secunde pana la maximum 1 ora.

Awesome Image
01

Bacterii

Salmonella Enteritidis, Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli, Pseudomonas Aeruginosa, Proteus Mirabilis, Streptococcus Faecalis, Proteus Vulgaris, Klebsiella Pneumonia

Awesome Image
02

Ciuperci

Candida Albicans, Aspergilius Fumigates

Awesome Image
03

Viruși

Hepatită , HIV , Poliovirus tip 1, Herpes simplex, Vaccinia virus, Adenovirusi, SARS CoV2

Dedicați
combaterii dăunătorilor
și excelenței

 • Fără bătăi de cap
 • De încredere
 • Prietenos și cinstit
 • Preț corect
Discutați cu un expert 0757 771 766
Aflați costul

Obțineți o estimare gratuită

  Protecție rapidă și necruțătoare pe care vă puteți baza!
  Servicii Mesacco3D

  Profesionalism & Performanță